ВАВЕДЕЊЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ

 

Слава Манастира Ваведења

4. Децембар 2019

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је 4. децембра 2019. године свету архијерејску Литургију у манастиру Ваведења Пресвете Богородице на Сењаку, поводом славе те београдске светиње.

Саслуживали су архимандрит Сава из манастира Дечана, архимандрит Мардарије из манастира Великог Поганова, архимандрит Серафим из манастира Рајиновца, јеромонах Евгеније из манастира Раковца, протојереји-ставрофори Драгомир Сандо, Стојадин Павловић, Милован Глоговац и Милосав Радојевић, јереј Бојан Нинковић, протођакон Дамјан Божић и ђакон Владимир Руменић у молитвеном учешћу сестринства манастира.

Појао је хор „Мелоди“ под руководством Дивне Љубојевић.

Светој Литургији присуствовао је др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама. Кумови славе били су Андрија и Ана Чворовић, следеће године кумови славе биће Ратко и Катарина Поповић.

-Можемо створити много тога, али живот само Бог даје. Зато велики грех чине они који не дозвољавају да се живот роди. Велики је грех убиство. Зато не убијајте живот који Господ даје, јер деца су велики дар Божји, поручио је патријарх Иринеј.

 

спц.рс

Поделите вест

Пријавите се за најновије вести

Пријавите се својом Е-адресом и примајте најновије вести из манастира Ваведење.

Не тражи…

Не тражи невоље и подвиге, јер их већ имаш на твом животном путу-то те гордост