ИСПОВЕСТ И ПРИЧЕШЋЕ У ПАРОХИЈСКОМ ЖИВОТУ


У организацији Епархије шабачке, 14. марта 2023. године, у Свечаној сали Шабачке гимназије, одржано је друго предавање великопосног циклуса Исповест и причешће.

Предавање је одржао протојереј Ђорђе Стојисављевић, војни свештеник и духовник Маркове цркве у Београду, на тему Исповест и причешће у парохијском животу, у присуству Његовог Преосвештенства Епископа шабачког г. Јеротеја, бројног свештенства и верног народа.

– Пост у животу заједнице није испуњавање закона, него је заједница испуњена Богом као нашом апсолутном вредношћу. Исповешћу не дозвољавамо да се било шта испречи између нас и Христа. Не кајемо се да бисмо били чистији и моралнији, него да будемо бољи, да будемо један од оних који ће приступити светињи, као што каже свештеник на светој Литургији у позиву на причешће: Пазимо, светиње светима! Да и ми будемо свети, не безгрешни, него да се трудимо да светост Христова буде наш императив у животу – истакао је протојереј Ђорђе Стојисављевић.

Модератор предавања био је јереј Никола Ковачевић, свештеник Саборног храма у Шапцу, који је као уводничар предавања упознао присутне са биографијом и активностима уваженог предавача, а потом по завршетку предавања модерирао дискусијом и питањима присутних. Следеће предавање одржаће се 21. марта, а предавач ће бити Епископ ваљевски г. Исихије на тему Исповест и причешће у животу савременог човека.

pravoslavie.ru

Поделите вест

Пријавите се за најновије вести

Пријавите се својом Е-адресом и примајте најновије вести из манастира Ваведење.

КО НЕЋЕ УЋИ У РАЈ?

Лекар-гинеколог који у току целог свог рада врши абортусе сигурно неће ући у рај. Он