У склопу акције „Обновимо себе, подигнимо Ступове“, музички састав „Ступови“ је и ове године снимио нову песму и спот поводом Васкрса.


У СКЛОПУ акције „Обновимо себе, подигнимо Ступове“, музички састав „Ступови“ је и ове године снимио нову песму и спот поводом Васкрса – „О, Исусе, слатки спаситељу“. Њен текст обједињује неколико песама владике Николаја Велимировића, а музику и аранжман урадио је Андреј Андрејевић. Спот је сниман четири дана на неколико локација у Београду (ОШ „Јелица Миловановић“, Вазнесењска црква, манастири Ваведење, Раковица и Сланци, Скадарлија, Милошев конак…). Осим чланова „Ступова“, у споту режисера Драгана Ђорђевића, играју и чланови КУД „Прело“, ту је и фрулаш Милинко Ивановић Црни, као и глумци Милош Биковић, Бранкица Себастијановић и Небојша Илић Циле.

– Уживала сам на снимању са дивним људима – рекла нам је Бранкица Себастијановић. – Цела идеја реализована је са много љубави, а свим православним хришћанима желим срећан Васкрс, да им срца буду испуњена радошћу и увек буду окружени драгим људима!

Композитор песме Андреј Андрејевић казао је да „О, Исусе, слатки спаситељу“ има за циљ да реч Христову усели у нас и тако орадости душе наше:

– Свети Николај Српски препоручивао је хришћанима да на скуповима певају духовне песме и псалме. Велика је сила у песми, јер духовне умирују и сједињују људе.

Преузето са – Новости.рс

син


Comments

Ступови „О, ИСУСЕ, СЛАТКИ СПАСИТЕЉУ“ — Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »